{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ilyen volt 2015

2015. 12. 30.

A decemberi írások közé beterveztem egy összegzést az eltelt évről, ami ráadásul a mai VKP témája is lett. Visszanézve az elmúlt évek decemberi bejegyzéseit rájöttem, hogy utoljára 2009-ben írtam összefoglalót. Itt az ideje egy újabbnak.
VKP új hivatalos kép
 
[box]Mi ez? – Egy magyar blogger-kezdeményezés, amelyet Szilvi talált ki. Kéthetente jelentkezik a magyar bloggerközösség egy része adott témában posztokkal, mindenki a saját szemszögéből megközelítve azt. A csatlakozás módjáról ITT tájékozódhattok, az összes kihívással kapcsolatos posztomat a VKP címkére kattintva olvashatjátok el.A többi résztvevő írása az inlinkz gyűjtemény gombjára kattintva érhető el.[/box]

Nem bonyolítom túl a dolgot, a határidőnaplóban szereplő 20 kérdésre válaszoltam én is.

1) Mit valósítottál meg a 2015-ös céljaidból?
Sokkal több családi programot terveztünk erre az évre, és néhány apró bakitól eltekintve sikerült megvalósítani. Annak pedig külön örülök, hogy sokkal több volt a szabadban, mozgással töltött program, mint korábban.
A munkámban is eljutottam a kijelölt mérföldkőhöz. Már jó ideje szerettem volna személyesen is segíteni a rendteremtésben, és idén ezt több alkalommal is megtehettem.

2) Mi volt a legnagyobb öröm ebben az évben?
Elfogult anya vagyok, imádom és boldoggá tesz, amikor a fiaim sikereket érnek el. Minden kapura lövésük, bátor lépésük eszelős vigyort csal az arcomra.
Örülök annak is, hogy a lámpalázam ellenére elfogadtam rádiós és tévés megkereséseket. Nekem ez igazi győzelem.

3) Melyik volt az év legrosszabb pillanata?
Az összes olyan alkalmat ide sorolom, amikor a gyerekek betegek voltak.

4) Mi volt a legviccesebb 2015-ben?
Amikor a vizicsúszdán kiborultam a hatalmas gumiból, és mint a nyeletlen fejsze csapódtam be a vízbe. Ráadásnak azt hiszem még sikítottam is. Utána megállíthatatlanul nevettünk a húgommal, ahogy elmesélte milyen volt az ő szemszögéből látni.

5) Mi bosszantott fel a legjobban?
Utáltam, amikor valamilyen hiba miatt nem volt elérhető a Rendteremtő, vagy amikor elveszett a majdnem kész bejegyzésem.

6) Mi rabolta el a legtöbb idődet?
Azok a dolgok amik közbejöttek. Például a váratlanul felmerülő problémák, amik egy sor be nem tervezett tennivalót jelentenek. Ilyenkor ahelyett, hogy azt tudnám tenni, amit terveztem, tüzet oltok. Ráadásul a legtöbb időt nem az viszi el, hogy átütemezzem a feladatokat és 1-2 nap csúszással végzem el, hanem az, hogy milyen lépések szükségesek a probléma megoldásához.

7) Mi volt a legnagyobb kihívás ebben az évben?
A tévés és a rádiós szereplések a lámpalázam miatt mindig kihívást jelentenek. Igyekszem előre felkészülni, és átgondolni a témákat, ez egy kicsit enyhíti a feszültséget, de igazán csak akkor könnyebbülök meg a mikor vége van.

8) Miben változtál meg?
Sokkal magabiztosabb lettem abban, hogyan képviseljem személyesen, amivel foglalkozom.

9) Melyik volt a legjobb könyv, amit olvastál?
Cassandra Clare: A herceg (Pokoli szerkezetek sorozat)

10) Melyik volt a legjobb film amit láttál?
Adaline varázslatos élete.

11) Melyik a legjobb ruha amit vettél?
A kis fekete ruha. Klasszikus, ceruzaszoknyás. Azt szeretem benne, hogy színes és merész kiegészítőkkel remekül lehet variálni.

12) Melyik volt a legjobb közös program a pároddal?
A kalandparkos.

13) Melyik volt a legjobb családi program?
Elbicikliztünk a római partra, és fagyit ettünk a Duna partján ülve.

14) Melyik ételed aratta a legnagyobb sikert a családod körében?
Burgonya krokett meggyszósszal.

15) Milyen volt az idei nyaralás?
Kétszer voltunk szabadságon a nyáron, a családi balatoni nyaralás mindig zajos, és mozgalmas. 2 család, egy nyaralóban: önellátás, grillvacsik, sok-sok úszás 🙂 A wellness szállodás nyaralás egészen más műfaj, teljes ellátás és lazulás.

16) Mi volt a legjobb közösségi program amin részt vettél?
Hmmm, nem tudok választani, a családi korcsolyázás, a kihívás napi szülő-gyerek röplabda meccs és az ovis mézes sütős program egyaránt kiérdemli a legjobb címet.

17) Mi volt a legélvezetesebb a házimunkában?
Ér, ha azt mondom, hogy a szobaátrendezés? Szeretem, amikor a bútorok áthelyezésével egész más lesz egy helyiség hangulata. Az átrendezés pedig mindig takarítással jár együtt. Ilyenkor mindig sokkal lelkesebben porszívózok, és törlöm a port?

18) Mi volt a legnehezebb a háztartásod vezetésében?
Egy-egy betegség után újra felvenni a fonalat, és helyreállítani a megszokott állapotokat.

19) Mit tanultál ebben az évben?
Sokat tanultam az értékesítésről, tovább bővítettem a marketinges ismereteimet. Újabb dolgokat tanultam meg a blog üzemeltetésével kapcsolatban. Megtanultam helyes módon futni, és egy tucat kondigép használatát.

20) Írd le egy mondatban milyen volt 2015!
Esküszöm nem tudom mi lelt, amikor kitaláltam ezt a pontot. Na jó, komolyan válaszolva a kérdésre:
Programokban és tanulásban gazdag év volt.

Megírtátok már a saját összegzéseteket? Nektek mi volt a legemlékezetesebb 2015-ben?

A többi résztvevő írását itt találjátok:

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük