Hogyan használd a határidőnaplód?

2011. 12. 27.

Amit lehet tervezz előre, nagyon sokszor hagyja el a billentyűzetemet ez a mondat. Mély meggyőződésem, hogy az előre tervezés, az ügyeink megszervezése megkönnyíti a mindennapjainkat.

Magyarországon a mai napig a nők leginkább egyedül viselik a háztartással járó terheket, míg egyes európai országokban a férfiak jobban kiveszik a részüket az otthoni feladatokból. Nyilván nincs kőbe vésve, hogy a magyar férfiak nem tesznek semmit a háztartásban, az én férjem is segít néhány dologban, de lehetne jobb is a munkamegosztás aránya.

Viszont amíg ránk hárul több tennivaló, addig én újra és újra leírom és elmondom, hogy amit lehet tervezz előre! Nagyszerű eszköz ehhez a határidőnapló, használd rendszeresen és meglátod megkönnyíti a dolgodat.

 

Mit írhatsz be egy határidőnaplóba?

A legtöbb embernek a határidőnaplóról rögtön az jut eszébe, hogy az időpontokhoz lehet benne beírni az elfoglaltságokat. Érdemes egy kicsit tovább gondolkodni, mert mi van akkor, ha nem felsővezető vagy, aki állandóan értekezletekre jár. Nem vagy fordász, fogorvos akinek időpontra jönnek a vendégei? Hogyan használhatnál ki így egy határidőnaplót?

A válaszom az, hogy remekül! Nem csak olyan határidőnaplók léteznek amikben időpontokra van osztva a nap, van olyan amibe szabadon írhatsz a dátumokhoz. Íme egy gondolatébresztő lista arról, mi minden jegyezhet fel egy elfoglalt nő:

 • előre egyeztetett időpontok a fodrászhoz, kozmetikushoz, orvoshoz, a gyerekorvoshoz, az állatorvoshoz
 • családi események: születésnapi bulik, nyaralások
 • a gyerekek bölcsis, ovis és iskolai eseményei: ebédbefizetések, karácsonyi programok, kirándulások, iskolán kívüli elfoglaltságok, szünidei táborok
 • háztartási feladatok: mi lesz az ebéd, heti takarítási feladatok, a nagytakarítások időpontjai
 • ünnepi előkészületek, húsvét és karácsony előtti tennivalók
 • határidők: számlafizetés, munkahelyi feladatok
 • tervek a szabadidődre

 

Mit, mikor érdemes megtervezni, felírni?

Év elején amikor elkezded használni a határidőnaplót, nagy vonalakban már meg tudod tervezni az előtted álló évet. A születésnapokat, névnapokat, iskolai szüneteket, a nagytakarítás tervezett idejét mind fel tudod írni.
Az aktuális eseményeket pedig folyamatosan jegyezd fel:

 • Időpontok, kisebb események: rögtön jegyezd fel az adott dátumhoz amikor megtudod. Jártam már úgy, hogy vissza kellett hívnom a fodrászomat, hogy mikorra adott időpontot, mert nem írtam fel rögtön és elfelejtettem.
 • Házimunka, heti menü: ezeket egy hétre előre be lehet tervezni. A vasárnap este jó alkalom erre, mert már látod milyen elfoglaltságaid vannak, és hozzá tudod igazítani az otthoni feladatokat.
Share

Hozzászólások

 1. Szia Andi!

  Most nem lehet naptárat rendelni. Mi történt?

 2. A háztartási naplóhoz egy ötlet (remélem, még nem írtam, csak akartam):

  A bolti nyitva tartásos oldalon kellene vasárnapi nyitva tartásnak is hely. 🙂 amúgy nagyon jó a napló, már birtokba is vettem 🙂

 3. Csányi Andi Says: december 29, 2011 at 11:53 du.

  Elfogyott. Jelenleg előjegyezhető a Bookline-nál a határidőnapló, rövidesen újra kapható lesz.

 4. Csányi Andi Says: december 29, 2011 at 11:53 du.

  Köszönöm!

 5. Hihi! Most küldték a buklánytól a levelet, hogy mehetek a naplóért! Úúúúgy örülök neki!!! 🙂

 6. 🙂 Tegnap estére belaktam. Nagyon jó! Mutattam a férjemnek. Reakció: ez androidos…!!! (ez nagyon nagy dicséret:)). A kolléganőknek is nagyon tetszett. Gratulálok még egyszer, jó nagyon! 🙂

 7. Csányi Andi Says: január 11, 2012 at 6:07 du.

  Köszönöm a visszajelzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük