Csütörtöki letölthető: Heti tervező – munkához

2012. 10. 04.

A háztartástól elkalandozva, ma a hatékonyabb otthoni munkavégzéshez készítettem egy letölthető heti tervezőt.
 
A fiaim születése előtt alkalmazottként minden nap eljártam dolgozni, majd 1,5 év szellemi pihenő után úgy döntöttem, hogy addig is kezdek magammal valamit, amíg itthon vagyok. Elindítottam a Rendteremtőt, és nem sokkal később már Anya mindent megtervez első kiadását terveztük Jankával. Ez volt az a pont amikor rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű bármi pluszt is csinálni a gyerekek mellett. Nem lehetetlen, hiszen azóta is rendületlenül leülök a gép elé minden nap, de ügyeskedni kell, hogy a gyerekek, és a napi rutinfeladatok mellé még egy kis munkaidőt is beillesszen az ember lánya. Előre kell tervezni nincs mese.
 
Az én tapasztalatom az, hogy amíg csak fejben rendezgettem a feladatokat annyiban is maradtak a dolgok, valamivel mindig elment az idő, de nem valódi munkával az biztos.
Az elfelejtett kisebb és nagyobb dolgok, és a tötyörgés végül is arra ösztönzött, hogy készítsek egy tervezőt az otthoni munkához is. Ha most az jutott eszedbe, hogy ez a nő állandóan terveket gyárt, nem tévedsz, ilyen vagyok. Rájöttem, hogy nekem ez az egyik nagy igényem: látnom kell leírva, hogy merre haladok, különben nagyon könnyen elvesztem a fonalat.
Ha jól emlékszem Vida Ági mondta azt, hogy ha egy anya otthonról dolgozik meg kell találnia az időt a munkára a többi teendője mellett. Nem napi, hanem heti-havi tervben, és tennivaló listában érdemes gondolkozni, hiszen gyerek mellett bármi közbejöhet. (Mint nálunk a fülfájás a nap közepén.)
 
A heti tervezőben napi bontás helyett a tennivalókat és az aktuális projekteket emeltem ki, hiszen nincs rá garancia, hogy minden nap gép elé kerülsz ha a gyerkőc mellett dolgozol otthonról. Feljegyezheted azt is, kinek kell e-mailt írnod, kit kell visszahívni, milyen ötletek jutottak eszedbe.
Minden munkában vannak rendszeresen ismétlődő feladatok, ezeket írhatod fel a napi rutinok közé, és pipálhatod ha már kész vagy vele.
 
Otthonról dolgozó anyaként úgy érezheted, hogy nehéz előre haladni, elárasztanak a tennivalók. Ilyenkor állj meg egy pillanatra és gondold végig ezen a héten mi az amit megcsináltál. Számold csak össze hány feladattal végeztél, és mindjárt látni fogod, hogy igenis haladtál.
A heti tervezőbe a pozitív visszacsatolás és önbizalom növelés miatt beletettem egy értékelő részt is. Sokkal nagyobb lendülettel vág neki az ember a következő hétnek, ha tudja mi mindent tett már meg addig.
 
A heti tervezőt a kis képre kattintva tölthetitek le, vagy nyomtathatjátok ki. Jó munkát:

 

Share

Hozzászólások

 1. Andi, én is ilyen vagyok. :-)) Folyton listákat gyártok, a férjem szokott is cukkolni emiatt. De, ha csak fejben “van meg”, hogy mit kell csinálnom, kinek kell válaszolni, mit kell elintéznem, akkor kevésbé mennek hatékonyan a dolgok. Bezzeg, ha leírom…akkor sokkal több mindent sikerül megoldanom, elintéznem. Köszi, nekem pont jókor jött ez a tervező. :-)) Szép napot kívánok! Ancsa

 2. Köszönöm, ez nagyon jókor jött! 🙂

 3. marczinorso Says: november 20, 2012 at 8:21 de.

  Szia Andi!
  nagyon szép tervező. letöltöttem és megpróbálom használni.
  köszönöm.
  orsi

 4. Üdv Andi,
  Köszönettel letöltöltöttem a 7-i tervezőt.
  Hasznosnak látom a szisztémát “normál” munkában is, ahol a feladatom a vevők meglátogatása termékbemutatók és igényfelmérés végett.
  Megjegyzés:Talán én magam kivenném az 1 oldalról a napi rutint és helyette bővíteném s “projektek”( mezőket f- i-ig?) ill. a túloldalt az e-mailek és hívások számát is bővíteném további feladatok rovására. Az Ötletek nagyon jó, de azt is csak slágvortokban pár mezőre venném és ami a legjobban tetszik a heti értékelés +/- oldala. További jó tervezést üdvözlettel: Andris

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük