Heti tennivalók – gyerekeknek M. kérésére

2011. 10. 09.

Elkezdeni az iskolát izgalmas dolog, ugyanakkor nagyon sok újdonsággal szembesülnek a gyerekek és szülőként ti is. Egy hat-hét évesnek ijesztő is lehet, annyi mindent kell fejben tartani: órarend, házi feladatok, iskolán kívüli elfoglaltságok, bepakolás a táskába, a megváltozott napi rutinról nem is beszélve.

Ha testvérek is vannak azt is meg kell szervezned kiért mikorra kell menni, hova kell tovább vinni és kinek mikor van az ebédbefizetés. Ráadásul jobb ha ezeket az információkat mindenki tudja, hogy zökkenőmentesen teljenek a napok.
M. családja éppen ilyen helyzetben van, az ő kérésére készült a legújabb letölthető tervező, a sokféle információ rendszerezéséhez.

A  heti tennivalók tervezője elsősorban a gyereknek segít megjegyezni a heti menetrendet, de biztos vagyok benne, hogy neked is jó ha egyben látjátok a hetet.

Ezt a táblázatot arra terveztem, hogy a tanáv során egyszerűbb legyen átlátni a gyerekek különböző tevékenységeit, ezért a hétköznapokra készült. 
Kisebb gyerekkel együtt vezessétek a táblázatot, hogy elsajátítsa a tervezés lépéseit. Egy felső tagozatos pedig már maga is elboldgul a tervező kitöltésével. 

A házi feladatokat a határidejük szerint célszerű vezetni. Tehát ha kedden volt irodalom óra, és legközelebb csak pénteken lesz, akkor a csütörtöki napra legyen beírva. Ettől még hamarabb is elkészülhet a lecke, a lényeg az a gyerekek szempontjából, hogy oda legyen  felírva amikor legkésőbb meg kell tanulni, el kell készíteni az adott feladatot. 
A napszakhoz beírhatjátok a rutinokat, aktuális feladatokat, fontos dolgokat, amiket jó, ha nem felejtenek el (pl. hétfő reggel tornazsákot vinni), Ide kerülhetnek a különféle elfoglaltságok, különórák, délutáni iskolai események, mint a farsang, vagy a karácsonyi vásár. 

Újraírható heti tennivalók táblázat készítése

Mivel a programok hetente változhatnak, ezért használat előtt érdemes bevonni valamivel a papírt, hogy újraírható legyen. Ezt többféleképpen teheted meg:

 1. Genotherm tasak: egyszerűen beleteszed a papírt, és a genothermre írod az információkat.
 2. Laminálás: a kinyomtatott papírokat lamináltatod, így nem gyűrődik, a kétoldalas változat is szépen egymás mellé illeszthető és nem csúszik el.
 3. Átlátszó öntapadós fólia: az eredmény ugyanaz mint a laminálás esetében, de az öntapadós fóliát te is rá tudod ragasztani. Általában írószer boltokban vagy hobbiboltokban beszerezhető. A megmaradt fóliát pedig bármikor fel tudod használni újabb letölthető tervezők bevonásához.

A bevont felületre legegyszerűbben szárazon törölhető filccel lehet írni, amikor módosítani szeretnétek a táblázaton egy szivaccsal egyszerűen le lehet törölni.

A heti programok tervezőjét innen töltheted le:
Heti tennivalók – gyerekeknek


Ti hogyan használjátok a táblázatot? Mi mindent jegyeztek fel benne? Írjátok meg hozzászólásban!


Termékajánló

Share

Hozzászólások

 1. Szia Andi!

  Mivel a Bookline-nál is elfogyott a határidőnaplód, a letölthető háztartásinak nagyon megörültem, de rákkantitva a főoldalra visz vissza…

 2. Csányi Andi Says: június 7, 2013 at 2:28 du.

  Szia Zsuzsanna!
  A letölthető háztartási napló a bejegyzésben található formában már nem érhető el. A link elkerülte a figyelmemet, ezért maradt benne a bejegyzésben. Elnézést kérek, javítottam a hibát.
  Minden táblázat ami szerepet a háztartási naplóban elérhető itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük