Heti programok – gyerekeknek M. kérésére

2011. 10. 09.

Elkezdeni az iskolát izgalmas dolog, ugyanakkor nagyon sok újdonsággal szembesülnek a gyerekek és szülőként ti is. Egy hat-hét évesnek ijesztő is lehet, annyi mindent kell fejben tartani: órarend, házi feladatok, iskolán kívüli elfoglaltságok, bepakolás a táskába, a megváltozott napi rutinról nem is beszélve.

Ha testvérek is vannak azt is meg kell szervezned kiért mikorra kell menni, hova kell tovább vinni és kinek mikor van az ebédbefizetés. Ráadásul jobb ha ezeket az információkat mindenki tudja, hogy zökkenőmentesen teljenek a napok.
M. családja éppen ilyen helyzetben van, az ő kérésére készült a legújabb letölthető tervező, a sokféle információ rendszerezéséhez.

A  heti programok tervezője elsősorban a gyereknek segít megjegyezni a heti menetrendet, de biztos vagyok benne, hogy neked is jó ha egyben látjátok a hetet.
Két változatban töltheted le, az első egy dupla oldalas, ebben több a hely, akár bele is lehet rajzolni az eseményeket. Kinyomtatás után a két oldalt egymás mellé illesztve nagyjából A3 méretű lesz a táblázat.
A második változat egy oldalas, tehát A4 méretű, ezt inkább nagyobb gyerekeknek ajánlom, akik már jól tudnak írni-olvasni. A nagyobbak egyedül is ki tudják tölteni a táblázatot.
Mindkét változatba beírható az órarend, és napszakokra bontva a napi rutinok és egyéb elfoglaltságok.

Újraírható heti programok táblázat készítése

Mivel a programok hetente változhatnak, ezért használat előtt érdemes bevonni valamivel a papírt, hogy újraírható legyen. Ezt többféleképpen teheted meg:

 1. Genotherm tasak: egyszerűen beleteszed a papírt, és a genothermre írod az információkat.
 2. Laminálás: a kinyomtatott papírokat lamináltatod, így nem gyűrődik, a kétoldalas változat is szépen egymás mellé illeszthető és nem csúszik el.
 3. Átlátszó öntapadós fólia: az eredmény ugyanaz mint a laminálás esetében, de az öntapadós fóliát te is rá tudod ragasztani. Általában írószer boltokban vagy hobbiboltokban beszerezhető. A megmaradt fóliát pedig bármikor fel tudod használni újabb letölthető tervezők bevonásához.

A bevont felületre legegyszerűbben szárazon törölhető filccel lehet írni, amikor módosítani szeretnétek a táblázaton egy szivaccsal egyszerűen le lehet törölni.

A heti programok tervezőjét innen töltheted le:
Heti programok (dupla oldalas)
Heti programok A4)

Ti hogyan használjátok a táblázatot? Mi mindent jegyeztek fel benne?

Share

Hozzászólások

 1. Szia Andi!

  Mivel a Bookline-nál is elfogyott a határidőnaplód, a letölthető háztartásinak nagyon megörültem, de rákkantitva a főoldalra visz vissza…

 2. Csányi Andi Says: június 7, 2013 at 2:28 du.

  Szia Zsuzsanna!
  A letölthető háztartási napló a bejegyzésben található formában már nem érhető el. A link elkerülte a figyelmemet, ezért maradt benne a bejegyzésben. Elnézést kérek, javítottam a hibát.
  Minden táblázat ami szerepet a háztartási naplóban elérhető itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük