Csütörtöki letölthető: Házi leltár

2012. 06. 14.

Amikor listákról beszélek kétféle típust különböztetek meg:

  • a napi tennivalókhoz kapcsolódó listákat
  • az információk rendszerezését segítő listákat
Annak aki most ismerkedik a listakészítéssel mindig azt javaslom, hogy először olyan listák megírására fordítson időt, amelyek a napi tevékenységeket segítik. Először tehát a heti tennivalókat, a menüt, a bevásárolni valót érdemes listába szedni. Minden mást listába gyűjteni ráér ezután.
A mai letölthető lista a második típusba tartozik, vagyis az információk rendszerezésében segít. Kevesen gondolnak arra, hogy az otthonukban található vagyontárgyakról listát készítsenek. Pedig egy biztosítási esemény alkalmával sokat segíthet ha pontos információkat tudsz adni, ugyanis nem csak azt kell tudni, mi veszett kárba, hanem az értékét is.  Bár azt kívánom ne legyen szükséged erre a listára, mégis fontold meg az elkészítését.
A bejegyzés végén letölthető házi leltárban feltüntethetsz minden berendezési tárgyat, a cikkszámával a vásárlás időpontjával és helyével, valamint az összegével.
Az egyszerű használhatóság érdekében a lakás helyiségei szerint készítettem el a jegyzéket. Az utolsó oldalon üres táblázatok vannak, ide az előző oldalakon nem szereplő kiszolgáló helyiségekben található tárgyakról készíthetsz jegyzéket, vagy akár a legfontosabb iratok (bizonyítványok) adatait is rögzítheted.
Ha elsőre nagy falat mindent felírni, akkor oszd több alkalomra a vagyontárgyaitok listába gyűjtését. Ez azon táblázatok egyike, amik sok információt tartalmaznak, és tényleg idő kell a kitöltéséhez.

 

A házi leltárt a kis képre kattintva töltsd le.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük