Okoska-dobozka: rend a gyerekszobában

2013. 12. 18.

Emlékeztek Szutyejev Okoska-botocska című meséjére? A süni talált egy botocskát, ami aztán hazafelé menet neki, és a nyuszinak többször is a segítségére volt. Na így vagyok én a dobozokkal. Egy egyszerű tárgy, ügyesen használva mégis olyan sokszor a segítségemre van a rendteremtésben.

okosdoboz3

Szóval nálunk mindig akad egy okoska-dobozka-mindent-elpakolócska amit használhatunk. A nagyobbik fiam az iskola felé kacsingat, így az utóbbi időben a rengeteg kisautó, munkagép és szerszám mellett megszaporodtak a készségfejlesztő füzetek, és egyéb apró kis játékok, amikkel a fiúk az ujjaikat ügyesítik. Ezt ők mondják így egyébként, mert a finommotorika szót nem találták annyira kifejezőnek.
Szóval, ahogy egyre több füzet, ilyen-olyan apró játék lett, kerítettem egy dobozt, és mindent belepakoltam.

okosdoboz1

A kisebb dolgok, gombok, papírkorongok és a vágólapok villámzáras tasakban vannak. A kinyomtatott feladatlapokat irattartóba tettem. A fa dobozban egy pakli francia kártya van. Bekerült a dobozba egy tojástartó is, amit a fiúk a gombok szétválogatásához használnak. Betettem a dobozba egy adag színes ceruzát és egy ollót, hogy minden kéznél legyen.

okosdoboz2

A gombok a Gombvilágtól vannak.
A vágólapokat a Gyereketetőről töltöttem le: Az olló használata – nyomtatható vágógyakorlatok

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük