Ma este van a Föld Órája

2011. 03. 26.
2011.03.26 20:30
A Föld Órája egy önkéntes kezdeményezésből nőtte ki magát világméretű akcióvá, hogy  a túlzott és végső soron fölösleges energiahasználatra hívja fel a figyelmet. Ha nem csak ma este figyelsz oda a fölösleges energiafogyasztásra, hanem minden nap, sokat tehetsz a környezetedért. 
Az akció minden év márciusának utolsó szombatján kerül megrendezésre (ezen a hétvégén van az átállás is a nyári időszámításra hazánkban). A Föld Órájában arra kérik a részvevőket, hogy világszerte kapcsolják le a fölösleges világítást és áramtalanítsák az elektronikai berendezéseket. 
Ha te is csatlakoznál a programhoz ma estig még megteheted:

“Bárki csatlakozhat a Föld Órájához otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával. Népszerűsíthetik az eseményt közösségi oldalakon (Facebook, Twitter, Iwiw), saját blogjukon, weboldalukon. Egy óra sötétség számos különleges lehetőséget kínál otthon is, de szeretettel várunk mindenkit Föld Órája rendezvényeinken. (Magyarország – Föld Órája)”

A szüleimmel egy régi belvárosi téglaházban laktunk ahol a vezetékek már nagyon régiek voltak, így egy időben sokszor volt áramszünet néhány órára. 
Emlékszem mennyire szerettem a sok gyertyát, a beszélgetéseket, a gyertyafényes vacsorákat és a kártyaparikat amikor áramszünet volt. A Föld Órájában ezeket az emlékeket elevenítjük fel ma este, gyertyafényben fogunk társasjátékozni. 
Te lekapcsolod ma este a lámpákat? Mit fogtok csinálni egy órán át tévé, számítógép és rádió nélkül?
Ne felejtsd el, holnap kezdődik a nyári időszámítás, szombatról vasárnapra virradóra éjjel 2 órakor kell átállítani az órákat hajnali 3 órára. Ma még 18 órakor, holnap már 19 órakor nyugszik a nap! 
Föld Órája programok és az akcióban résztvevők listája a hivatalos oldalon: Magyarország – Föld Órája
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük