Fogadalom helyett: kihívás

2016. 01. 31.

Január elején írtam nektek, hogy ebben az évben a megvalósításra helyezem a hangsúlyt. Fogadalmak helyett például kihívásokban veszek részt. Az egyik a 2016-os reading challenge. Ebben a kihívásban a megadott feltételeknek megfelelő könyvek elolvasása a cél az év végéig.

Már önmagában a könyvek kiválogatása is szórakoztató, tetszik, hogy kutatómunkát igényel. Egy könyvet akár több ponthoz is be lehet írni, vagy lehet mindenhez külön könyvet keresni. Én úgy tippelek, hogy minimum 15-20 könyv az, amivel teljesíthető az összes feltétel.

Az elolvasott könyveket fel is lehet jegyezni, a popsugar, ahol a kihívást találtam a cikkében két ötletet is említ az egyik a bejegyzésből letölthető lista, a másik a Goodreads honlap. Itt online lehet vezetni, milyen könyveket olvastál el. Nekem eszembe jutott még a moly.hu, szerintem itt is lehet jelölni az olvasásokat. Plusz a Molyon lefordítva megtaláljátok a kihívást, és ötletek is vannak az egyes pontokhoz. Volt amihez innen inspirálódtam a Bestseller listák mellett.
Én egy word doksiban gyűjtögetem a könyvcímeket a kihíváshoz. A legnagyobb fejtörést az okozza, hogy olyan könyvet találjak, amiben a főszereplőnek ugyanaz a foglalkozása, mint nekem. A végzettségem szerint művelődésszervező vagyok, kis sarkítással lehet rendezvényszervező a főszereplő. A blog miatt még az is belefér, ha blogger a főszereplő. Ha tudok ilyen könyveket, írjátok meg!

itt a bejegyzésben pedig hónapról-hónapra megírom miket olvastam el. Vannak olyan témák, amik nem igazán hoznak lázba, kíváncsi vagyok egy-egy ilyen könyv mennyire fog végül tetszeni.

Ti vállaltatok valamilyen kihívást 2016-ra? Írjátok meg!

ELOLVASOTT KÖNYVEK

2016ReadingChallenge_Pin_List

Január:
J.L. Armentrout: Obszidián; Árnyak (egy könyv és az előzménye + egy könyv amit egy nap alatt kiolvasol)
Jessica Day George: Éjféli bál (egy mesén alapuló könyv)
Február:
John Steinbeck: Édentől keletre (egy huszadik századi klasszikus)
Március:
Rick Yancey: Az ötödik hullám (egy YA bestseller, egy könyv amiből filmet készítenek 2016-ban, egy disztópia)
____________________
kép forrása: popsugar.com

Share

Hozzászólások

  1. Könyvkihívás indult tavaly is, magyar oldalon, magyarul. 🙂 Idén is elindult a 2016-os könyvkihívás, havi (4 könyv), 9 havi (25 könyv) és egy éves (52 könyv) kategóriákban, értelem szerűen 52 feltétellel. 🙂 Idén is neveztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük