FlyLady újratervezve

2010. 11. 22.

Tegnap első lépésként összeírtam mi mindennel foglalkozom mostanában. A gyerekek és a háztartás mellett a blogírás, a karácsonyi előkészületek és az anyukáknak készülő tervezőm nyomdai munkálatainak követése került a listára. A lista birtokában átgondoltam minek mikor lenne a legjobb ideje.
Nap közben a nagy fiam nem alszik, így az időigényesebb blogírással és karácsonyi előkészületekkel nem tudok foglalkozni. Ez a két feladat ezért estére került, amikor már mindkét fiú alszik.
Takarítani úgy is tudok, ha közben a gyerekek játszanak, ezért a háztartási munkák maradnak nappalra, a heti feladatok közül a hétfői lakástakarítós feladatokat szét fogom darabolni egész hétre, így remélhetőleg semmivel sem fogok elcsúszni.

A korábbi reggeli rutin teljes átszervezést igényel, mivel reggel gyakorlatilag nincs időm rá. A fiaimnak spéci beépített szenzoraik vannak, amint felébredek kelnek ők is. Így hiába keltem egy órával hamarabb mint a szokásos ébredési idejük, ők is ébredtek, minden alkalommal. A nap első két órája pedig másból sem áll, mint: anya enni kérek, anya inni kérek, anya kakaót kérek, anya kérem a teámat, anya mesét szeretnék nézni, anya hol van az autóm stb… anya gyere mert…Valószínűleg a feladatok egy részét átteszem kora délutánra, így tarthatóbb lesz a rutin.

Utolsó lépésként minden egyes csoporthoz leírtam a részfeladatokat, amiket szeretnék elvégezni 1-2 héten belül. Ha ezekkel készen vagyok, jöhetnek az újabb részfeladatok. A háztartással kapcsolatban például az elhanyagolt napi rutint szeretném újra felépíteni, ezért gyorstalpaló üzemmódban újra végigcsinálom a 30 napos programból a számomra kritikus részeket, a reggeli rutin kiépítését és a 2 perces rendrakásokat. A bloggal kapcsolatban például a bejegyzésvázlatok készítése került fel a listára. Az nem elég, hogy támad egy jó ötletem és estig megpróbálom észben tartani, mert szinte mindig elfelejtem és csak lefagyva ülök a gép előtt.

Ezek az átszervezések szerintem segíteni fognak sínen tartani a dolgokat. Régebben, ha találtam egy módszert, ahhoz igyekeztem görcsösen ragaszkodni, de mostanra rájöttem, hogy nem baj az, ha egy kicsit alakítgatok rajta, úgy hogy jobban illeszkedjen a napi ritmusunkba.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük