Mit csináljak a kupis fehérneműs fiókkal?

2012. 11. 20.

E-mailben érkezett a következő kérdés: “Az egész lakásban rendet tudok tartani, minden a helyén van, minden rendezett, egy valamivel mégis mindig meggyűlik a bajom. A fehérneműket, nem tudom helyesen tárolni. Egy komódban van a helyük most, de hiába hajtogatom szépen össze a bugyikat, a zoknikat felgömbölyítem, a melltartókat egybe hajtom, kb. 2 nap után az egész olyan rendezetlennek tűnik nekem. Van esetleg valami ötleted, praktikád erre a problémámra?”

Első megoldásnak rögtön a fiókelosztók jutottak eszembe, erről itt írtam. A fiókelosztók mellett kisebb dobozokat is lehet használni, az egyikben például a bugyik, a másikban a zoknik kaphatnak helyet. Ezen a képen pont olyan IKEA-s dobozokat használnak a rendszerezéshez ami nekem is van.
 


 
A fehérneműs fiókon kívül nekem még a pelenkázószekrénynél is beváltak ezek a dobozok. Amikor a fiaim kicsik voltak, ezekben tartottam a pelenkákat, a krémeket, és egyéb apró dolgokat. Ez ugyan nem az én fiókom, de jól szemlélteti, hogyan lehet elrendezni a cuccokat:
 

 
A dobozok sokat segítenek a tárolásban, de az sem mindegy, hogyan vannak összehajtogatva a fehérneműk. Attól lesz kupis a komód, ha keresgélés közben összegyűrődnek, szétesnek az összehatott darabok.
A múltkori ruhahajtogatós ötleten (köszönöm Alexandra) felbuzdulva kerestem hajtogatási tippeket a fehérneműkhöz.
Ebben az 5 perces videóban az amerikai hölgy egészen picire és nagyjából egyforma “kompakt” méretre hajtogat mindent, és a már említett fiókelosztókat is beveti, hogy igazán rendben legyenek a fiókok. A videóban rövid ujjú pólót, tangát, bugyit és fürdőruhát hajtogat össze.
A videót a lejátszás gombra kattintva nézheted meg:

 
A második videóban egy másik hajtogatási módszert láthatsz a bugyik helytakarékos tárolására. Ezt én is kipróbáltam, döbbenetes, hogy mennyivel kevesebb helyet foglalnak így a cuccok. A videóban a már említett fehér IKEA-s dobozokba pakolja a lányzó a fehérneműket. Doboz nélkül is bepakoltam a komódba a fehérneműket, több napnyi használat után sem lett kupis, de nekem jobban bejön, ha doboz is van a fiókban. A hajtogatás 1:10-nél kezdődik, 3 percnél topok összehajtogatására mutat egy módszert.

 
Az utolsó hajtogatós videóból a férfi boxerek profi összehajtogatását is megtudhatod. Sajnos ezt a videót rossz szögből vették fel, így több látszik a hölgy fejéből, mint a ruhákból. Azért érdemes végignézni, mert ebben egy harmadik verziót láthatsz a fehérneműk hajtogatására.

 
Melyik hajtogatási módot próbálod ki?

Share

Hozzászólások

 1. Baffia-Klement Gabriella Says: november 20, 2012 at 2:46 du.

  Andi!
  Ezek zseniálisak! Mire végignéztem a videókat erősen viszketni kezdett a tenyerem, hogy rendet rakjak a fehérneműs fiókokban (el sem merem mondani, mióta halasztottam!!!), és most élvezettel nézegetem a gyönyörű katonás rendet! Az én dolgaimat ráadásul színek szerint rendeztem el, és komolyan mondom, hogy fantasztikus! :))) A gumis lepedő hajtogatása óta a bugyik “zacskósítása” a legnagyobb találmány! 😀
  Viszont a férjem atlétáira még nem tudtam mit kitalálni. Azok a mosástól össze-vissza nyúlnak, igyekszem egyformára hajtogatni, de ahogy az ember használja azokat, kettő nap alatt felfordulást rendez a fiókban. Erre van valami trükk? Vagy csak a türelmes újrahajtogatás? 😉
  Köszi a tuti tippet, és további jó rendrakást! 🙂
  Üdv, Gabi

 2. Sziasztok, hát én kipróbáltam mindent 🙂
  A boxer hajtogatása tetszett, a többit még nem tudtam eldönteni.
  Lenne viszont egy kérdésem, amire nem találtam még sehol igazán jó megoldást: nekem szinte kizárólag szivacsos melltartóim vannak, és nagyon szerencsétlen a tárolásuk. Nincs valami ötletetek, hogy hogy lehetne őket tárolni jól? Ti hogy tároljátok? (Nem szeretem a közepénél megcsavarni és úgy egybe hajtani a 2 felét, meg az egyik felét kifordítva sem tárolni, sztem úgy rongálódik, úgyhogy most egymáson/mellett tartom őket, de így elég sok helyet foglal…)
  Köszi
  Adri

 3. Csányi Andi Says: november 20, 2012 at 11:36 du.

  Gabi: örülök, hogy tetszenek a videók 🙂 Én az atlétákra azt a hajtogatást használom, amit a második videó végén látni. Igaz, hogy topokra van, de atlétával is működik. Körbenézek, hátha van más megoldás is atléta hajtogatásra. 🙂

 4. Csányi Andi Says: november 20, 2012 at 11:40 du.

  Adri: úgy látom lesz még egy-két hajtogatós videó a blogon. 🙂 Én úgy pakolom el a melltartókat ahogy te írtad. Keresni fogok más megoldást, kíváncsi vagyok lehet-e még másként is.

 5. Reggel néztem a videókat,és olyan kedvet kaptam,hogy nekiugrottam a fehérneműs fiókomnak és megcsináltam.Köszi az ötleteket!

 6. Lányok, sajnálom hogy ezt kell mondanom, de ez a fehérnemű hajtogatás a legnagyobb b…ság amit valaha hallottam. Max. annak lehet jó, akinek tengernyi ideje van, és azt a fehérneműk hajtogatására akarja fordítani… Én teljesen kihajtva, egymásra rakva tárolom a bugyijaimat, és hihetetlen praktikus, bármikor végigpörgetem és tudok választani. Rend van a fiókban, és időhatékony – a szárítóról egy mozdulattal rakom a helyére őket.

 7. Bodzásné Márton Nóra Says: február 9, 2013 at 3:44 du.

  Hol lehet ilyen fiókelosztót kapni?

  https://www.rendteremto.hu/%C2%B0blog/fehernemu-hatogatas/

 8. Csányi Andi Says: február 11, 2013 at 10:11 de.

  Nóra: a fehér dobozokat az IKEA-ban lehet kapni. Pont olyan elosztót, mint ami a videóban van, itthon még nem láttam, én általában külföldről rendelek ha valamit nem tudok helyben beszerezni. Hasonló fiókelosztót lehet kapni az IKEA-ban, bár ezeket konyhai fiókokhoz tervezték, de ettől szerintem még használhatóak máshol is.

 9. Sziasztok! Én a melltartókat hátul összekapcsolom, egyszerűen berakom a fiókba és a másik már illeszkedik is bele, így szépen sorban vannak, nem kell őket hajtani. A bugyik hajtogatása a falatnyi fehérneműknél nem igazán válik be, szerintem is az egymásra rakás a legjobb megoldás. Engem inkább az zavar, hogy hogyan tegyem a melltartó bugyi párost egymás mellé, ehhez a vállfa lenne a legjobb, de az nincs… :)Azoknál a melltartó bugyiknál nincs baj, aminek nincs párja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük