Miért jó bevásárló listát írni?

2012. 05. 14.

Ugye milyen bosszantó, amikor elfelejtesz megvenni valamit? Hát még az, ha ez otthon jut eszedbe miután lepakoltál, és nem a boltban. Ráadásul mindig azok a dolgok felejtődnek el, amik éppen kellettek volna a főzéshez, így hát nincs mit tenni, vissza kell menni a boltba. Annyira utáltam ezeket a fölösleges köröket, hogy nagyon hamar rászoktam a bevásárló lista írásra.

Ez a lista több apró bosszúságtól is megóv:

  • Nem marad ki semmi bevásárláskor.
  • Nem téblábolsz fölöslegesen a sorok között, azon agyalva mire van még szükség.
  • Ha ragaszkodsz a listádhoz nem veszel fölösleges dolgokat.
  • Gyorsabban végzel, ha célirányosan vásárolsz.
A bevásárlásokat általában a gyerekek is szeretik. Szívesen segítenek az élelmiszerek megkeresésében.  Ha megtanítod őket arra, hogy írjanak listát mielőtt vásárolni mennek, azzal egy jó szokást adsz át nekik. A bevásárló listát együtt is elkészíthetitek:
  • Először nézzétek meg mire van szükség.
  • Óvodás gyerekekkel közösen lerajzolhatjátok mit kell venni. A gyerekek a boltban a képes lista alapján megkereshetik az élelmiszereket. Arra ügyelj, hogy a képes listán 3-5 tételnél ne legyen több, mert ők még nem tudnak olyan hosszan koncentrálni.
  • Ha a gyermeked már iskolás bízd rá a lista megírását. Bevásárlásnál legyen nála a lista, hogy  ellenőrizhesse minden belekerült-e a kosárba. Ő már a fizetésnél is tud segíteni.
Tedd játékossá a bevásárlást a kicsiknek, és fontos feladattá a nagyoknak: mutasd meg nekik, hogy a házimunka nem bosszantó, adj át nekik jó szokásokat.

Most írd meg a holnapi bevásárláshoz a listát és lájkolj!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük