Csütörtöki letölthető: Bevált szerek gyakori betegségekre

2012. 04. 19.

A mai letölthető táblázat Éva kérésére készült:

“Én nagyon örülnék egy olyan táblázatnak, amiben a főbb betegségekhez fel lehetne sorolni, hogy mik azok a szerek, amik beváltak. Azért kellene ez, mert ha elkap valakit a pl. a nátha (3 gyerekem van – valaki mindig taknyos…), akkor ne a 3. napon jusson eszembe, hogy adhatnék a gyereknek bodzateát is, a hársfateán, az oscillococcinumon, a C-vitaminon, és a mézen, stb. kívül.”

Éva ötletét én még kiegészítettem annyival, hogy a használt szerek mellett azt is fel lehet tüntetni, mi a hatása. Néha előfordul, hogy hasonló nevű szereket kapunk, csak éppen az egyik a letapadt váladék feloldására, a másik meg köhögés csillapítására való. Van, hogy meg kell néznem a betegtájékoztatón, melyik mire való. Ez a táblázat most ezt is megkönnyíti.  A gyerekeknek is adható szereket külön meg lehet jelölni az utolsó oszlopban, így mindenki számára egyértelmű kinek mit szabad adni.

Figyelmeztetés: A bevált szerek listája nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást! Súlyosbodó tünetek esetén ne kísérletezz otthon, fordulj minél hamarabb orvoshoz.

Kattints a képre a Bevált szerek – gyakori betegségekre letöltéséhez:

 

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük