Anya mindent megtervez

2010. 12. 12.

Minden év decemberében megújuló lelkesedéssel nézem végig a boltok és az internet kínálatát, hogy kiválasszam a következő évi határidőnaplómat.Kezdetben a határidőnaplómban csak az időponthoz kötött programokat jegyeztem fel, az egyetem befejezése után ezek kiegészültek a munkahelyi feladataimmal. Amikor a férjemmel a saját lakásunkba költöztünk a közüzemi számlák fizetési határideje is bekerült a naplóba.A gyermekeink születésével a munkahelyi feladatokat felváltották a háztartással kapcsolatos feladatok és a gyerekekkel közös elfoglaltságokat felírom. Emlékszem a nagy fiam születése után előfordult, hogy nem írtam fel mikor vár minket a gyerekorvos, hiszen ezt nem felejthetem el, aztán a feltételezett napon kénytelen voltam telefonálni a rendelőbe, mert nem emlékeztem az időpontra.Az elmúlt években egyre bővült azoknak a szempontoknak a listája amik alapján év végén megvettem az új naplómat.
Tavaly ez a lista így nézett ki:
legyen közepes méretű, hogy minden táskámban elférjen és legyen helyem mindent felírni legyen minél könnyebb, mert a gyerekek holmijával együtt lassan már egy kisebb sporttáskát kellene magammal cipelnem a hosszabb kiruccanásokhoz
legyen látható az egész hét egyben
a heti bontásnál legyen elég hely az ebédek és a teendőim feljegyzésére, hogy könnyen átlátható legyen a hetem
legyenek üres oldalak jegyzetelésre, táblázatok készítésére, ahol összeírhatom a háztartással kapcsolatos feladataimat
ne legyen benne fölösleges információ, (térkép, időzónák)
Idén ezt a listát nem az új határidőnaplóm megvásárlásához használtam fel, hanem arra, hogy készítsek egy olyan naplót amire anyukaként szükségem van. Az elmúlt három hónapban a fenti listával keltem és feküdtem,   tervezgettem, kerestem a lehetőségeket, hogyan lehetne saját naplóm. Sorra vettem az elképzeléseimet, vázlatokat készítettem, végül a kiadványszerkesztő segített gatyába rázni a “kéziratot”,  és a Könyvműhely.hu – a kis példányszámú a könyvgyártás specialistája – segítségével könyv formát öltött.

Csütörtökön érkezett meg a nyomdából a kész naplóm. Bevallom egy kicsit elérzékenyültem, amikor megláttam.  Csak álltam a nappali közepén a kezemben az Anya mindent megtervez egy példányával, és próbáltam felfogni, hogy az ötletem megvalósult. Mi több, rövidesen bárki megvásárolhatja az egyik legnagyobb internetes könyváruházban.

Bár még majdnem három hét hátravan az évből, az eufória elmúltával azonnal fellapoztam benne a háztartási naplót és elkezdtem beírni a táblázatokba a heti feladataimat. 

Kíváncsi vagyok, te mi mindent írsz a határidőnaplódba és milyen szempontok alapján vásárolsz?

Többet szeretnék tudni az Anya mindent megtervez 2011-ről

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük