Anya mindent megtervez

2010. 12. 12.

Minden év decemberében megújuló lelkesedéssel nézem végig a boltok és az internet kínálatát, hogy kiválasszam a következő évi határidőnaplómat.

Kezdetben a határidőnaplómban csak az időponthoz kötött programokat jegyeztem fel, az egyetem befejezése után ezek kiegészültek a munkahelyi feladataimmal. Amikor a férjemmel a saját lakásunkba költöztünk a közüzemi számlák fizetési határideje is bekerült a naplóba. A gyermekeink születésével a munkahelyi feladatokat felváltották a háztartással kapcsolatos feladatok és a gyerekekkel közös elfoglaltságokat felírom. Emlékszem a nagy fiam születése után előfordult, hogy nem írtam fel mikor vár minket a gyerekorvos, hiszen ezt nem felejthetem el, aztán a feltételezett napon kénytelen voltam telefonálni a rendelőbe, mert nem emléklegyen látható az egész hét egybeneztem az időpontra.

Az elmúlt években egyre bővült azoknak a szempontoknak a listája amik alapján év végén megvettem az új naplómat.
Tavaly ez a lista így nézett ki:

  1. legyen látható az egész hét egyben
  2. legyen elég hely az ebédek és a teendőim feljegyzésére, hogy könnyen átlátható legyen a hetem
  3. legyenek üres oldalak jegyzetelésre, táblázatok készítésére, ahol összeírhatom a háztartással kapcsolatos feladataimat
  4. ne legyen benne fölösleges információ, (térkép, időzónák)
  5. legyen minél könnyebb, mert a gyerekek holmijával együtt lassan már egy kisebb sporttáskát kellene magammal cipelnem a hosszabb kiruccanásokhoz
  6. legyen közepes méretű, hogy minden táskámban elférjen

Idén ezt a listát arra használtam, hogy készítsek egy olyan naplót amire anyukaként szükségem van. Az elmúlt három hónapban a fenti listával keltem és feküdtem,   tervezgettem, kerestem a lehetőségeket, hogyan lehetne saját naplóm. Sorra vettem az elképzeléseimet, vázlatokat készítettem, végül J. segített gatyába rázni a “kéziratot”,  és a Könyvműhely.hu – a kis példányszámú a könyvgyártás specialistája – segítségével a terveimből Határidőnapló lett. 

Anya mindent megtervez – határidőnapló a 2011-es évre

Csütörtökön érkezett meg a nyomdából a kész naplóm. Bevallom elérzékenyültem, amikor megláttam.  Csak álltam a nappali közepén a kezemben az Anya mindent megtervez egy példányával, és próbáltam felfogni, hogy az ötletem megvalósult. A legcsodálatosabb az az egészben, hogy mindezt veled is megoszthatom. Tudom, hogy te is pont olyan elfoglalt vagy mint én. Te is voltál már olyan helyzetben, hogy valamit elfelejtettél a feladat áradatban úszva. Te is szeretnéd kézben tartani a dolgaidat, nem elúszni, hanem haladni szeretnél. Megértelek. Ezért készítettem több példányt is a határidőnaplóból. Itt olvashatsz arról többet, mitől “Anyukás”.

Bár még majdnem három hét hátravan az évből, az eufória elmúltával azonnal fellapoztam benne a háztartási naplót és elkezdtem beírni a táblázatokba a heti feladataimat. 

Kíváncsi vagyok, te milyen információkat írsz fel a határidőnaplódba. CSak időponthoz kötött elfoglaltságokat? Tennivalókat is? És a heti menüt? Írd meg hozzászólásban!


Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük