A kedvenc krémlevesem
2016. 01. 15.
Azt hiszem egy gasztro blogon futottam bele abba a mondatba, hogy január a krémlevesek szezonja. Már a főzés 30 percben témánál is említettem, az egyszerűsége miatt megérdemel egy külön posztot.
Miért szeretjük a krémlevest?
1) Rövid idő alatt elkészíthető
2) Jól fagyasztható
3) Tartalmas, de nem nehéz
A mi kedvencünk: a hagymaleves
Mi vöröshagymából szeretjük, a tetejére szoktunk tenni újhagymát vagy metélőhagymát.
Volt egy 2 éves időszakunk, amikor teljesen tejmentesen kellett főznöm, akkor zab alapú főzőkrémmel helyettesítettem a tejszínt. Most már elég arra ügyelnem, hogy laktózmentesen főzzek, így átálltam a laktózmentes főzőtejszínre. A levesbetétet a hangulatunktól függően választjuk ki: fokhagymás zsemlekocka, levesgyöngy, sajtos pirítós, sós aprósüti is került már a leves mellé.
Egy tipp a fagyasztáshoz: főzz dupla adagot, mint amennyit megesztek. A fagyasztásra szánt levest főzés után rögtön tedd át az ételtárolóba, amint kihűlt azonnal tedd a fagyasztóba.
Ezen kívül szoktunk még
– brokkolikrémlevest
– sütőtök krémlevest
– sült paprika krémlevest is készíteni.
Végül pedig egy válogatás krémleves receptekből:
Hozzászólásban írd meg neked mi a kedvenc krémlevesed!