5 dolog amire szükséged lesz, ha itt a hó

2012. 02. 03.

Nyakunkon az idei tél első nagyobb havazása, az Alföldön akár 50 centi hó is eshet.

Nagyon várjuk már, hogy szánkózhassunk, és hóembert építhessünk. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a havazásra is fel kell készülni. Ahogy a közterület felügyelet és a civil szervezetek is készülnek az országos havazásra, nekünk is ideje előkészíteni néhány dolgot:

  1. Hólapát: A járdák takarítása az ingatlantulajdonosok feladata, aki ezt elmulasztja, 100 ezer forintig terjedő bírságra számíthat
  2. Homok: A járdák csúszásmentesítésére nem lehet sót használni, mert ártalmas a környezetre. helyette környezetbarát anyagokat lehet használni, mint a homok, fűrészpor vagy a hamu. (kandallósok előnyben 🙂
  3. Hólánc: Könnyebbé és biztonságosabbá teszi a havas, vagy jeges úton a közlekedést.
  4. Meleg ruhák, vízálló lábbeli: A havazás és a hideg miatt érdemes több figyelmet fordítani az öltözködésre. A több réteg ruha melegen tart, a jó minőségű vízálló csizmák pedig megóvnak a felfázástól.
  5. Szánkó: használat előtt ellenőrizd le milyen állapotban van a szánkó. Ha sérülést látsz rajta, inkább ne használjátok. Első a biztonság, aztán jöhet a havas móka.

 

Hasznosnak találod a bejegyzést? Oszd meg!
Share

Hozzászólások

  1. Körtvélyessy Andrea Says: február 3, 2012 at 5:35 du.

    még egy pár dolog eszembe jutott.Nem árt magunkkal vinni forró teát sem,a szánkózásnál is jól jön.Aki kocsival megy hosszabb útra,nem árt ha van keksz,csoki nála.Ezek sok energiát adnak.Na meg takaró,plusz benzin,feltöltött telefon.Ezek életet menthetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük