3-2-1 Karácsony

2016. 12. 21.

December 21.: még három nap van karácsonyig. Mit lehet tenni, ha eddig nem volt idő a karácsonyi előkészületekre? Pánikolással most nem sokra mész, helyette inkább állj meg egy, és szedd össze a gondolataidat. Milyen tennivalók vannak karácsony előtt? Mikor és hova tudsz eljutni a következő napokban?

4 tennivaló, amit vegyél számításba a szervezésnél:
– Bevásárlás a karácsonyi menühöz, vendéglátáshoz
– Ajándék vásárlás
– Takarítás, rendrakás
– Lakásdekoráció, ajándékcsomagolás

Lehetséges időbeosztás:

December 21.-én listaírás (élelmiszerek, ajándékok) Amikor szorít az idő, akkor igazán fontos átgondolni, és leírni mit kell tenni és megvenni. Listával kisebb az esély arra, hogy valamit elfelejts.
Tipp: könnyen elkészíthető ételeket tervezz a menübe, így karácsony napja nem azzal telik el, hogy egy új recept fölött állsz órákat a konyhában.

December 22.: bevásárlás Olyan helyet válassz a bevásárlásra, ahol több üzlet is van egy helyen, így nem vesz el túl sok időt az utazás, főleg, ha munkaidő után tudsz csak vásárolni. Ez a nap már mindenhol téli szünet, így ha gyerekeid vannak, gondoskodj gyerekfelügyeletről erre a napra. Ha csak egy-két órát tudja valaki vállalni a gyerekeket, ne ess kétségbe, ebben az időszakban vedd meg a gyerekek ajándékait. Amikor veled vannak, akkor az élelmiszereket, és a felnőtteknek szánt ajándékokat tudjátok megvenni.

December 23.: takarítás, főzés, ajándékcsomagolás
Ha már szabadságon vagy, akkor az egész napot rá tudod szánni ezekre a tennivalókra. Ha dolgozol, akkor este rakj rendet, pakolj el mindent ami nincs a helyén. Töröld le a port, söpörj és moss fel. Csomagold be az ajándékokat.

December 24.: lakásdekoráció, sütés, főzés

Kellemes ünnepeket kívánok!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük