Kipróbáltam: 20 perc takarítás és fagyasztóba főzés

2013. 02. 23.

Kísérleti nyúlként töltött első 5 napom a végéhez közeledik, őszintén szólva nagyon elfáradtam. Zsúfolt hetem volt, a hétfői napot bevásárlással és fagyasztóba főzéssel töltöttem. A fagyasztóba főzés folyamatáról és az elkészített ételekről a keddi bejegyzésemben olvashatsz. Az elkészített ételeket amint kihűltek betettem a fagyasztóba. A kiolvasztástól nem lett rosszabb az ételek íze mint frissen, ez egy jó pont ennek a módszernek.

A takarítással sokkal inkább meggyűlt a bajom. Alapvetően tudtam volna tartani az eredeti 20 perces tervet, de hát ember tervez…
Hétfőn 22 perc volt a 71 m2-es panelt kiporszívózni.
Kedden a 20 perc portörlés még több idő is volt mint amennyi kellett volna. A nagyobb látható felületek mellett olyan extra helyekre is eljutott a portörlő, mint a nappaliban a képkeretek és a lámpabúra.
Szerdán kezdődtek a bonyodalmak. A felső lakótól eláztunk és majdnem egész nap csöpögött a fürdő plafonjából a víz. Az előszobában meg pont a kábelcsatornánál lett egy szép kis vízesés a falon. Az erre a napra tervezett 20 perces fürdő takarítás helyett lavórokkal raktam tele a fürdőt és cserélgettem a felmosórongyokat az előszobában, hogy felfogjam a lecsurgó vizet. Na de nem akartam teljesen borítani a tervet ezért a csütörtöki apróságok takarítását betettem erre a napra. Az ablakkeretekkel és a tükrökkel 7 perc alatt végeztem, így a fennmaradó időben megint porszívóztam.
Csütörtökön már ismét száraz övezet volt a fürdő, így jöhetett a 20 perces fürdőszoba takarítás. 15 perc alatt végeztem, mert kicsi a fürdő és a Flylady-s turbó törlés egy reggel sem marad ki.
Pénteken a 20 perces konyhatakarítással le is zárhattam volna a hetet, de a fiaim úgy döntöttek, hogy jó móka 2 szelet kenyeret szétmorzsolni és szétdobálni az étkezőben. Ez az akciójuk 6 perc plusz takarítást jelentett.

Szerda óta a szőnyegeken már látom, hogy koszosak (valahogy oda is kerültek kenyérmorzsák), így szerintem a hétvégére még be fogok iktatni egy extra porszívózást.
Ez az egy bibis része van a napi 20 perces takarításnak. A legtöbb dologra elég ennyi idő, de ahol gyerekek vagy háziállatok vannak ott nem lehet 1 porszívózással túlélni a hetet. Szerintem az lesz az jobb megoldás, ha 25-30 percre van emelve a takarításra szánt idő, így keddtől péntekig minden napra befér egy rövid porszívózás, ha szükséges.

A hetem röviden számokban:
Hétfő – bevásárlás, előkészítés, főzés 1 hétre 6 óra + 22 perc porszívózás
Kedd – Portörlés 20 perc
Szerda – Apróságok takarítása és porszívózás 20 perc + a beázás miatt az előszobában többször fel kellett törölni a tócsát
Csütörtök – Fürdőszoba takarítás 15 perc
Péntek – Konyha takarítás 20 perc + 6 perc az étkező takarítása

Share

Hozzászólások

  1. Én nagyon rendetlen vagyok, de ebben a beosztásban mégis szúrja a szemem, hogy porszívózás a portörlés előtti napon van, holott talán érdemes lenne felcserélni. Nálunk egy hét alatt hihetetlen mennyiségű por képződik.
    De természetesen nagyon tetszik az egész, én is a rendteremtés miatt jöttem ide. Mert nem nagyon megy.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük