Adatvédelmi tájékoztató

I. Az adatkezelő

A szolgáltató neve: Rendteremtő Kft.
Székhelye: 1043 Budapest, Erzsébet utca 20.
Telefonszáma: +36303973329
e-mail címe: rendteremto @rendteremto.hu

II. az adatkezelés célja, jogalapja

A tájékoztató célja, hogy a honlap látogatói és a webshop vásárlói egyértelműen meg tudják állapítani, milyen személyes adatokat kezelünk, és mi alapján tesszük ezt.

1.) Kapcsolatfelvételi űrlap

A honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon név és email cím megadására kérünk. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezelem.

2.) Blog hozzászólások

A blogon beérkező hozzászólások célja az adott témában beszélgetés indítása a blogot olvasók bevonásával. A blogra történő hozzászólás esetében meg kell adni egy nevet és az e-mail címet. Az adatkezelés jogalapja a kommenttelő hozzájárulása. A megadott adatok sütiben tárolódnak. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év. Spamek kiszűrésére a kommenteket az Akismet szolgáltatása vizsgálja.
Avatar képek megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatás működik az oldalon. A Gravatar felé egy személytelen karakterlánc kerül továbbításra
A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

3.) Hírlevél

Új bejegyzésekről, termékeinkről, akcióinkról hírlevelet küldünk annak, aki ehhez hozzájárult. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. A hírlevélre név és email cím megadásával lehet feliratkozni.

4.) Facebook oldal

Friss információk megosztására, kapcsolatfelvételre, vélemény megosztására használható Facebook oldalon is találkozunk a személyes adataiddal (név, lakhely, hozzászólásod tartalma), ezekhez az érintett facebook felhasználó hozzájárulásával jutok, melyet, az oldal kedvelésével adsz meg.

5.) Felhasználói fiók

A honlapon történő regisztrációt követően a személyes adataid a felhasználói fiókban is tárolódnak. Adataidat bármikor módosíthatod (kivéve a felhasználónevet), törölheted.

6.) Termék rendelés és számlázás

Amennyiben megrendeled valamelyik termékemet, az elektronikus úton kötött szerződésnek minősül. Jogszabályi kötelezettségünk számlát kiállítani a vásárlásról, ehhez elkérem a számlázási nevet és címet, és az email címet, telefonszámodat.

7.) Telefonos kapcsolatfelvétel

Webshopban leadott rendeléseknél előfordulhat, hogy pontosítani kell a rendelési adatokat, ez a gyorsabb ügyintézés miatt telefonon történik.
Amikor a honlapon megadott telefonszámot felhívod, látni fogom a telefonszámodat, mivel bemutatkozol, megtudom a neved. A hozzájárulásod alapján kezelem ezeket az adatokat, azért, hogy visszahívhassalak, ha épp nem tudom felvenni a telefont. A telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentem el, visszahívás esetén a nem fogadott hívások listájából tárcsázom az ott lévő hívóazonosítót.

8.) Sütik

Ha van felhasználói fiókod és be vagy jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor aa Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics látogatáselemző automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden.

Az oldalon elhelyezett megosztás gombok (Facebook, Pinterest) és beágyazott tartalmak (pl. YouTube videó) is sütit helyezhetnek el a gépeden.

III. A hozzájárulás visszavonása

A következő tevékenységeknél hozzájáruláson alapul az adatkezelés:

  • reklámot is tartalmazó hírlevél küldése
  • honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő üzenetküldés
  • facebookon történő hozzászólás
  • blogon történő hozzászólás
  • telefonos kapcsolatfelvétel

A hozzájárulás bármikor visszavonható, éppen úgy ahogy a megadása is megtörtént:
Hírlevél esetén a levelek végén található leiratkozási linkre kattintva
Facebook oldal esetén az oldal kedvelésének visszavonásával
Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén kérlek, írj egy rövid üzenetet az andra.csanyi@rendteremto.hu email címre.

IV. Meddig őrizzük meg az adatokat?

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, de hathavonta felülvizsgálat
Blogon beérkezett kommentek (név, email cím, hozzászólás) – törlési kérelemig
Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig
Facebook oldal (név, hozzászólás) – oldal törléséig, oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig
Webshopon leadott megrendelések – 5 év
Számlázási adatok- 5 év
honlapról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat
Google analyitics látogatottsági statisztika – 26 hónap
Fehasználói fiók (név, cím, telefonszám, e-mail, avatar) – törlési kérelemig

V. Címzettek, külső szolgáltatók

Tárhelyszolgáltatás:
Evolutionet Kft.
Székhelye: 7342 Mágocs, Széchenyi utca 75.
Cégjegyzékszáma: 02 09 075023
Adószáma: 14992511-2-02
Honlapjának webcíme: www.szerverzum.hu és www.domain-tarhely.net
Ügyfélszolgálat központi e-mail címe: ugyfelszolgalat@szerverzum.hu

Hírlevélküldés:
A ListaMester online hírlevélküldő szolgáltatás üzemeltetője biztosítja
Név: Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság (BITHUSZÁROK BT.)
Székhely: 2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.
Képviselő neve: Mizera Ferenc ügyvezető
Cégjegyzékszám: 13-06-065996
Statisztikai számjel: 21158218-7220-212-01
Adószám: 21158218-2-13
E-mail: info@bithuszarok.hu, info@listamester.hu

Számlázás:
Számlázz.hu – KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
Email: info@szamlazz.hu
Tel: +36-30-35-44-789 (automata tájékoztatás)
(Hozzáférés a kiállított számlákhoz.)

Csomagszállítás:
FoxPost ZRT.
Székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
cégjegyzékszáma: Cg.10-10-020309;
adószáma: 25034644-2-10

Facebook oldal:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez.)

Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

Pinterest gomb:
Pinterest-Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország
Adatkezelési tájékoztató:: https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

VI. A felhasználók jogai

A weboldal látogatói, vásárlói jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

– adatkezelés céljai
– az érintett személyes adatok
– címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják
– az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
– az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen
– A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén a személyes adatokról másolat kérhető. A kérelmet e-mailben lehet benyújtani, és elektronikus formában adjuk át. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

VII. Pansz esetén

Személyes adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy nem tettünk meg minden tőlünk elvárható intézkedést a személyes adataid védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdésed van, írj az andrea.csanyi@rendteremto.hu email címre.

Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).