5 ok, ami rendrakásra ösztönöz – Pénteki motiváció

2012. 09. 14.

Az jutott eszembe, hogy arról már írtam hogyan kezdj hozzá a rendrakáshoz, de nem esett szó a motivációról. Mi az ami segíthet ebben a nehéz feladatban?

Íme az én személyes listám, 5 ok, ami rendrakásra ösztönöz:.

1) A nyugalom érzése: Amikor rend vesz körül, akkor elégedettséget és nyugalmat érzek, mert tudom, bármit keresek hamar megtalálom. Amikor mindenhol a rendetlenséget látom, tudom, hogy idegessé és türelmetlenebbé tesz.
2) Személyes hiedelmek: Hiszek abban, hogy az otthonunk tükörképe a lelki állapotunknak. Hiszem, hogy ha a lakásban felszámolom a kupit és nem őrizgetek olyan dolgokat amire már nincs szükségem, akkor az visszahat rám.
3) Több mozgástér: Nem szeretném, ha a lakásunk tele lenne zsúfolva bútorokkal. Szeretem a tágas tereket, és azt, hogy a fiaimnak van elég helye játszani, és több méternyi autópályát felépíteni. Ezért olyan bútorokat készíttetünk az asztalossal, amiben sok holmit tudunk tárolni.
4) Változatosság:Ez az előző pontból következik. Ha kevés a bútor és nincsenek fölösleges holmik, egyszerűbb átrendezni a szobákat. Általában évente egyszer máshova toljuk bútorokat, mert az jobban megfelel az otthoni tevékenységeinknek.
5) Szabadidő: Arra törekszem, hogy hétköznap legyek meg a takarítással és rendrakással, így szabad a hétvége és lehet programokat szervezni.
 
Téged mi ösztönöz rendrakásra?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.