Karácsonyi készülődés : A vásárlás hetei

2013. 11. 04.

Karácsonyi készülődés 4. hét

* A bejegyzés minden évben frissül az aktuális dátummal.
A megírt listák alapján folytatjuk tovább a karácsonyi készülődést. Megvalósítjuk a leírtakat: vásárolunk, ajándékot készítünk, csomagolunk, sütünk, főzünk.

Ebben az évben november 27-re esik advent első vasárnapja. A korábbi hetekben már foglalkoztunk az adventi naptárra: kitaláltuk milyen lesz, és mire van hozzá szükség. Ha saját készítésű naptár mellett döntöttél, és még nem szerezted be hozzá az alapanyagokat, tedd meg a héten, hogy a következő bő három hétben legyen időd elkészíteni. Szerezz be a naptárba való meglepetések közül is néhányat.
Adventkor, a karácsony előtti 4 hetet felölelő időszakban minden vasárnap egy újabb gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún. Ha a koszorúd is saját készítésű lesz, találd ki milyen lesz.
Egy-két tennivalóba a gyerekeket is bevonhatod, közben beszélgethettek a karácsonyi ünnepkörről az adventi naptár és a koszorú történetéről.

A soron következő helyiség a rendrakásban a gyerekszoba. Azt javaslom, hogy a rendrakás elsősorban a játékokat érintse. Karácsonykor mindig megszaporodik a készlet, ezért nem árt, ha átnézed a gyerekekkel együtt a polcot és bedobozoljátok azokat a játékokat amik már nem az életkoruknak megfelelőek. A bedobozolt játékokról később, az ünnepek után döntsétek el mi legyen velük. Odaadjátok egy másik gyereknek, az ovinak, bölcsinek, vagy eladod őket?

Tipp a polcon maradó játékokhoz:
Sok szülőnek problémája, hogy a gyerekek egy idő után megunják a játékokat. Ennek a megelőzésére jó ez a módszer: Egy dobozba pakoljatok el 5-10 játékot. Néhány hét múlva vedd elő ezt a dobozt, rakd ki belőle a játékokat és tegyél a helyére másik 5-10 játékot. Azzal, hogy a játékok forgatásával rendszeresen frissíted a játékpolc tartalmát, könnyebb fenntartani a gyerekek érdeklődését.

A hét feladatai a következők

  • Rendrakás a  gyerekszobában
  • Ha nincs gyermeked vedd célba ezen a héten az otthonod egy másik részét. A mosókonyha, a garázs vagy a lomos szoba közül az egyik elég tennivalóval szolgál erre a hétre.

Karácsonyi előkészületek

  • Ha saját készítésű adventi koszorúd lesz, írd össze milyen alapanyagokra van szükséged.
  • Vásárlás: vegyél meg még egy karácsonyi ajándékot, az adventi naptár apró ajándékaiból is néhányat. A karácsonyi sütéshez-főzéshez is megvehetsz újabb tartós élelmiszert.
  • Saját készítésű dolgok: ismét készíts el egy ajándékot, vagy dekorációt. Kezdj hozzá az adventi naptár összeállításához, hogy elkészülj vele november 30-ra.

Letölthető táblázatok a karácsonyi készülődéshez:

Share

Hozzászólások

  1. Mivel nekem még nincs gyermekem, a gyerekszoba helyett a spájz következik. Lehet, hogy a konyha hetében kellene rendbe tennem ezt is,de elég feladatot fog adni ahhoz,hogy külön hetet kapjon 🙂 Egyébként jól haladok,a harmadik hét is pipa. Hihetetlen, hogy jövőhéten már a felénél fogunk tartani… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.