Hogyan kezdjek hozzá az erkély takarításához?

2012. 05. 04.

Ha kezdő vagy a takarításban, vagy nagyon koszos lett az erkélyed akkor ez a bejegyzés  neked szól most.

Akinek van erkélye az biztosan tapasztalta, hogy a madarak legalább annyira szeretik, mint az emberek. Ezért fontos az erkély alapos kitakarítása .

Amire szükséged lesz:

  • seprű
  • felmosó
  • kefe
  • törlőrongy
  • domestos (vagy bármilyen más fertőtlenítő)
  • gumikesztyű, maszk
A takarítás elkezdése előtt tüntess el minden fölösleges dolgot az erkélyről. A lomok és a szemét kerüljön végre a kukába, azokat a dolgokat hagyd az erkélyen, amik oda tartoznak.

A takarítás lépései:

  1. Áztasd fel a koszréteget: A szokásos fentről lefelé haladás helyett most a burkolattal foglalkozz először. Azért javaslom ezt a megoldást, hogy ne hord be a cipőddel a lakásba takarítás közben a madárürüléket és a port. Először söpörj fel. Ezután önts domestost (vagy ha más fertőtlenítőt használsz akkor azt) a letapadt szennyeződésre és hagyd állni egy kicsit. Ezután forró vízzel többször is mosd fel a koszos részeket.
  2. Tisztítsd le a korlátot: Tegyél tiszta vizet és domestost a felmosó vödörbe. Kefével alaposan sikáld le a korlát minden részét.
  3. Töröld le a bútort: Használj a bútornak megfelelő tisztítószert, vagy egyszerűen szappanos vizet a bútorok lemosásához.
  4. Mosd fel a burkolatot: A takarítás végén következik az alapos felmosás. Domestossal már feláztattad a szennyeződéseket, most az egész erkélyt mosd fel úgy, ahogy szoktad. (Ha mindig valamilyen fertőtlenítőt használsz akkor azzal, ha felmosó folyadékot akkor úgy.)
A seprűt az erkély takarítása után már ne használd a lakásban. Ugyanez vonatkozik a felmosóra is, cseréld le a felmosófejet egy újra.
Takarítás után jöhet a csinosítás
Nagyon jó dolog, ha valakinek van erkélye, érdemes kellemes pihenőhellyé változtatni.
Szép kiegészítője a lakásnak, főleg ha hasonlóan van berendezve, mint az a szoba amelyikből nyílik.
Képes inspiráció erkély berendezéséhez:
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük