A heti menünk

2013. 03. 04.

Sokszor nehéz kitalálni, hogy mi legyen az ebéd, arra gondoltam, hogy felteszem ide a blogra a mi menüsorunkat, hátha tudtok belőle ötletet meríteni.
Tovább folytatom a fagyasztóba főzést is, lesz, amiből nagyobb adagot készítek, hogy el is tudjak tenni belőle. Azokat a recepteket linkelem, amiket a neten találtam. Ha nem felejtem el, kép is lesz 🙂

A heti menünk

Hétfő – Krémes spagetti sonkával, póréval, gombával. (szósz a fagyasztóban, tésztát frissen kell főzni)
Kedd – Frankfurti leves, Egyszerű teljes kiőrlésű muffin (a levesből marad a következő napra is, a muffinból kerül a fagyasztóba is)
Szerda – Húsgombóc paradicsommártással, sült répával. (1 adag a fagyasztóba is kerül)
Csütörtök – Mézes-szójás karaj rízzsel (1 adag a fagyasztóba kerül)
Péntek – Ránott hús, újhagymás krumplipürével. (A rántott húsból egy adag panírozás után a fagyasztóba megy. Elvileg az újhagymás püré is fagyasztható, de nem merem megkockáztatni.)

+ szeretnék sütni a héten kekszet, egy adag ebből is a fagyasztóba kerül majd.

Share

Hozzászólások

  1. Ezek tök jó kajàk. Jó lenne ha minden héten feltennéd a heti menüdet 🙂 tényleg jó ötletet adtál 🙂 egyébként a ràntott húst panirozottan ha lefagyasztod és felengeded nem ázik szét rajta a panir? Vagy fagyottan sütöd ki?

  2. Csányi Andi Says: január 20, 2014 at 9:31 de.

    Kriszti: a rántott húst én rögtön az olajba teszem bele, úgy mintha félkész, elősütött fagyasztott termék lenne. A serpenyőre teszek egy fedőt, és kicsit takarékra állítom a gázt, hogy a hús felengedjen, aztán néhány perc után nagyobb lángon sütöm a húst. Így a panír nem ég meg, és nem marad fagyott a hús.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.